Er du presset, og vil du forebygge at gå ned med stress?

Det kan være, at du

 • har været presset over en længere periode og kan mærke, at din krop og din hjerne begynder at sige fra
 • er bange for at gå ned med stress
 • overvejer at melde dig syg, men ikke har tid
 • har svært ved at overskue det, du normalt kan overskue
 • oftere er vred eller ked af det
 • har svært ved at koble af og sover dårligt
 • er træt hele tiden, men kan ikke slappe af
 • har tankemylder og tanker, der kører i ring
I så fald er det meget vigtigt, at du reagerer, for hvis du bliver ved med at overbelaste dig selv, kan det ende med en sygemelding. Heldigvis er det muligt at forebygge, at du går ned med flaget. Uanset om du er leder eller medarbejder, kan jeg hjælpe dig, så du både lærer at håndtere den situation, du står i lige nu, og hvordan du undgår at overbelaste dig selv fremover.

Du tænker måske, at din nuværende situation er noget af det værste, du har oplevet, for det er ubehageligt at føle, at man ikke kan følge med. Det gode er, at du nu har en god mulighed for at stoppe op og reflektere over, hvordan dit liv skal være fremover. Hvert eneste forløb indrettes individuelt, og vi taler også om de bagvedliggende årsager til stressen.

Efter forløbet ved du, hvordan du fremover

 • passer bedre på dig selv i hektiske perioder
 • registrerer, hvad der udfordrer netop dig
 • selv genskaber balancen
 • planlægger optimalt
 • siger til og fra

Derfor kan jeg hjælpe dig

Siden 1988 har jeg arbejdet som chef, leder og konsulent i dansk erhvervsliv, herunder i Dansk Industri (DI) og det tidligere Post Danmark. I 2007 etablerede jeg LIO Consult, hvor jeg fungerer som ekstern rådgiver og sparringspartner for både ledere og medarbejdere.
I rollen som ekstern sparringspartner oplever jeg det som en stor styrke ikke at være involveret i det kollegiale i en virksomhed, da det ofte gør det lettere for kunderne at åbne sig for mig.
I 2010 blev jeg uddannet psykoterapeut, fordi jeg gerne ville have flere værktøjer til at gå i dybden med de mennesker, jeg mødte. Uanset hvem jeg hjælper, og hvad det primære emne er, er mit fokus altid, at arbejde og privatliv hænger sammen. Og det gør det især nu, hvor vi konstant har vores arbejde med i tasken i kraft af vores mobiltelefon, og grænsen mellem arbejde og fritid derfor er blevet mere udvandet.
Jeg har tidligere selv oplevet at være mere presset og stresset end godt er. Jeg havde fuldtidsarbejde, mange rejsedage, igangværende efteruddannelse til psykoterapeut og gang i alt muligt. Det blev for meget af det gode. Jeg fik heldigvis stoppet op, tænkte mig om og foretog nogle bevidste, kloge valg i tide, så jeg undgik at gå ned med et stresskollaps, og det er jeg meget taknemmelig for den dag i dag.
Jeg følger den seneste forskning på området og afprøver jævnligt de forskellige råd, metoder og teknikker på min egen krop og psyke, da jeg passer rigtig godt på mig selv.

Min tilgang til stress

Hvis du tror, at din leder eller andre holder øje med dig og passer på, at du ikke bliver overbelastet over længere tid, så uddelegerer du et væsentligt personligt ansvar for din trivsel og arbejdsglæde. Derfor finder du og jeg sammen ud af, hvilke alarmklokker, du skal være opmærksom på, og hvordan du skal reagere på dem.
Der er kun ét menneske, der har overblikket over hele dit liv, og som ved, hvad der er allervigtigst for netop dig, og det er dig selv! Det er nemlig dig, der mærker din krops signaler om, at det er ved at blive for meget af det gode og det er din opgave at lytte til signalerne.
Du kan ikke undgå at opleve stressede perioder i dit liv, men du kan tage ansvar for at skabe en dagligdag, hvor du har tid til både at være aktiv og passiv. For gør du det, vil din krop og psyke klare det vigtigste arbejde, når du sover om natten. Det kræver, at du giver dig selv nogle vilkår, hvor det er muligt, og det arbejder vi med i et forløb med stresshåndtering.

Vil du have min hjælp til at forebygge stress?

Hvis du overvejer, om jeg skal hjælpe dig, vil jeg rigtig gerne snakke med dig. Derfor er du meget velkommen til at booke et gensidigt og uforpligtende kemimøde. Mødet finder sted i mine lokaler på Ole Suhrs Gade 21 i København.

Har du spørgsmål til kemimødet, mig eller hvordan jeg konkret vil hjælpe dig, er du også meget velkommen til at ringe, så vi eventuelt kan afklare nogle af dine spørgsmål allerede i telefonen. Hvis du stadig overvejer at begynde i et forløb hos mig, efter vi har talt sammen i telefon, vil jeg gerne se dig til et kemimøde.

Modellen med kemimødet bruger jeg over for alle kunder, da jeg vil være sikker på, at vi har god kemi i form af gensidig tryghed og tillid, og jeg tager kun kunder ind, jeg er sikker på, at jeg kan hjælpe. Især når din problemstilling er overbelastning og risiko for stress, kan jeg godt forstå, at det er ekstra vigtigt for dig også at finde ud af, hvordan jeg er som person, før du for alvor overvejer at åbne dig op for mig. Det finder du ud af på kemimødet.

Før vi afslutter kemimødet, fortæller jeg dig, om jeg tror jeg kan hjælpe dig. Hvis du også tror, at jeg er den rette sparringspartner for dig, har du mulighed for at sove på det, så du er helt sikker, før du beslutter dig.

Hvis du efterfølgende beslutter dig for, at du gerne vil begynde i et forløb hos mig, aftaler vi, om jeg skal tage kontakt til din nærmeste leder. Herefter er forløbet:

Du og jeg holder et afklarende møde med din nærmeste leder, hvor vi i fællesskab formulerer de overordnede mål og fokusområder, som forløbet skal handle om. Dette møde kan enten finde sted hos jer eller i mine lokaler
Jeg laver en skriftlig samarbejdsaftale, der indeholder: Tema og målsætninger, beskrivelse af opgaver/roller/ansvar for dig, din nærmeste leder og mig som erhvervscoach, pris, etik og fortrolighed. Vi underskriver alle tre aftalen, hvorefter du og jeg begynder på sessionerne
Når man er udkørt, kan det være svært at huske, og samtidig kan det at skulle huske noget kræve enormt meget af din opmærksomhed og energi. Derfor får du en kinabog ved den første session, som du kan bruge til at tage noter i undervejs i forløbet. Du vil måske opleve, at kinabogen især har værdi i forhold til, hvad du oplever eller kommer i tanke om mellem vores sessioner. Du får også en skabelon til en individuel handlingsplan, som du kan udfylde
Alle sessioner foregår hos mig, med mindre vi aftaler andet, og som udgangspunkt aftaler vi sessionerne fra gang til gang. Hvis du får brug for at snakke med mig mellem sessionerne, er du meget velkommen til at ringe eller maile til mig og få en kort sparring på op til 10 minutter. Disse korte sessioner kan tit hjælpe dig med at håndtere mindre problemer, og når du får hjælp til at håndtere dem med det samme, kan du bedre blive på den gode bane, som vi sammen vil fokusere på. Derfor vender jeg tilbage i løbet af 24 timer, hvis jeg ikke har mulighed for at tale med dig med det samme, når du ringer eller mailer
Når forløbet er afsluttet, mødes du og jeg igen med din nærmeste leder til et afsluttende evalueringsmøde. Hvis forløbet er på 8 sessioner eller mere, indgår der også et statusmøde undervejs i forløbet

Et stresshåndteringsforløb består typisk af 5, 8 eller 12 sessioner á 2 timer, alt efter hvad vi aftaler.

Spar penge med forebyggelse

Hvis en medarbejder, som tjener 30.000 om måneden og har firmabetalt pensionsbidrag på 15 pct., sygemeldes med stress i 12 uger, er virksomhedens ekstra omkostninger:

 • Ved deltidssygemeldinger: 64.826,17 kr.
 • Ved fuldtidssygemeldinger: 106.818,21 kr.

(Kilde: PFA 2018)

Kundeudtalelse

Personligt er du varm, imødekommende og klog. Du var meget dygtig til at sætte spejlet op foran mig, så jeg reflekterede over mine egne reaktionsmønstre. Du er fagligt dygtig, analytisk skarp og empatisk. Du var grunden til at jeg ikke gik ned med stress den gang. Du fik mig til at finde og acceptere mine personlige grænser og har givet mig værktøjerne, så jeg stadig er i balance både arbejdsmæssigt og privat.

– Teamleder i medicinalvirksomhed om et 1:1 forløb på 5 sessioner, der startede med fokus på personlig udvikling